Tips voor leraren van kinderen met een eetstoornis

Karin - had anorexia

In het begin was ik echt boos dat de juf het had doorverteld aan mijn ouders. Ik schaamde mij echt kapot en ik wilde mijn ouders geen verdriet doen. Ze hadden het al lastig genoeg met mijn broertje thuis. Uiteindelijk ben ik blij dat mijn juf het heeft verteld anders had ik nooit hulp gehad. In één jaar tijd gaat het al veel beter met mij en eet ik weer wat ik lekker vind.

Een eetstoornis gaat niet over eten! Een eetstoornis wordt niet veroorzaakt door plaatjes van dunne modellen in magazines. Alhoewel deze wel stimulerend kunnen werken, heeft een eetstoornis te maken met het niet goed kunnen uitte van emoties zoals angst, boosheid, eenzaamheid, onzekerheid, verdriet, schaamte en schuldgevoelens.
— Isabelle Plasmeijer - Ervaringsdeskundige & Coach
Tips voor leraren met leerlingen met eetstoornissen

Ineke - had anorexia

Dun zijn stond voor geaccepteerd worden. Ik was bang voor afwijzing. Bang om niet goed genoeg te zijn! Nu weet ik gelukkig wel beter. Ik had vroeger een lieve juf op school die met mij tussen de middag een boterhammetje at. We kletsten wat en zij maakte grapjes, uiteindelijk werd eten weer leuk. Ik kreeg meer zelfvertrouwen en ging weer in mijzelf geloven, toen kon ik ook de eetstoornis los laten. 

Tips voor leraren van leerlingen met een eetstoornis

Elke - had boulimia

Iedere dag sportte ik en hongerde ik mij uit, als ik uit school kwam had ik mega honger en at ik alles wat ik mijzelf overdag ontzegt had. Mijn mentor zag dat het niet goed ging en maakte het bespreekbaar zonder ook maar een keer het woord "boulimia" te noemen. Achteraf gezien was dat best wel fijn. Ik vond het namelijk eng om erover te praten. 


Speciaal voor leraren en andere professionals bieden wij telefonische hulp aan. 

Heeft u vragen?

  • Is het écht een eetstoornis?
  • Wat moet ik als leraar nu doen? 
  • Moet ik meteen de ouders bellen?
  • Welke soorten hulp kan mijn leerling krijgen?
  • Én wat is de juiste hulp voor mijn leerling?
  • Hoe komt mijn leerling er van af?
  • Wat moet ik wel en wat moet ik vooral niet doen?
  • Moeten we het de andere kinderen in de klas vertellen?
  • En voor alle overige vragen kunt u ook bij ons terecht.....

Heeft u ook een verhaal waarvan u denkt dat het waardevol is? 

Deel uw verhaal en stuur dit naar info@mijnleerlingheefteeneetstoornis.nl